Παιδικό πάρτι και covid-19

 

Τι κι αν έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε? Μάθαμε το όνομα του μικροί και μεγάλοι και μαζί με αυτό μάθαμε και διάφορους τρόπους για να τον αντιμετωπίζουμε έστω και αν δεν είναι καλεσμένος, μια και κανείς μας δεν τον θέλει.

Μάθαμε να κυκλοφορούμε με μάσκες, να κάνουμε σελφ τεστ, να πηγαίνουμε για ράπιντ, να χτίζουμε στενό κύκλο επαφών αλλά την ίδια στιγμή απομακρύνθηκε ο ένας από τον άλλο, και αρχίσαμε να χάνουμε την κοινωνικότητα μας. Τα παιδάκια μας παραπονιούνται γιατί δεν έρχονται οι φίλοι τους πλέον σπίτι ή γιατί εκείνα δεν πάνε στο σπίτι των φίλων, με την ίδια άνεση που το κάνανε παλιά.

Μεγάλη πληγή το θέμα των γενεθλίων.

Τι κάνουμε όταν ζητάνε πάρτι? Που θέλουν τα μικρά μας, να καλέσουν όλους τους φίλους σπίτι? Να παίξουν με τα παιχνίδια του στο δωμάτιο του? Να βάλει η μικρούλα το νεραιδένιο φόρεμα της, εκείνο με το τούλι και το στρας, που σε στραβώνει την ώρα που πας να βγάλεις φωτογραφία με φλας?? Θυμάσαι? Εκείνο που συνοδεύεται από την απόλυτη στέκα glitter?

Ενώ την ίδια στιγμή, τα αγόρια ζούνε σε ένα άλλο σύμπαν και θέλουν πάρτι με φόρμες γιατί τα τζιν τα καταπιέζουν. Ευτυχώς που οι νέες φόρμες πλέον δεν είναι μόνο για άθληση, γιατί ζούμε την εποχή του athleisure. Οπότε τα παντελόνια και τα hoodies φοριούνται και μόνα τους, και μπορούμε να κάνουμε φοβερό styling.

Ας πούμε ότι λύσαμε ένα φλέγον ζήτημα στο γενέθλιο πάρτι, το outfit του εορτάζοντα, ποιους καλούμε και που το κάνουμε για να νιώθουμε ασφαλής? για να μπορούμε να ευχαριστηθούμε μικροί και μεγάλοι χωρίς να αισθανόμαστε περίεργα και ανήσυχα?

Για αρχή μπορούμε να επιλέξουμε έναν ανοιχτό χώρο, όπου το οξυγόνο είναι άφθονο. Ένα πάρκο, ένα γήπεδο της γειτονιάς, μια παραλία, σε ένα χώρο δραστηριοτήτων ή ένα μικρό άλσος. Αν το κάνουμε και πρωί με τον ήλιο ψηλά στον ουρανό ακόμη καλύτερα! Μπορούμε να έχουμε στολίσει και οριοθετήσει το χώρο με χρωματιστά σημαιάκια, μπαλόνια, να έχουμε φέρει μικρά τραπεζάκια και μαξιλάρες, ψάθες ή πετσέτες για να καθίσουμε άνετα, αν και συνήθως πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν κάποια σημεία συγκέντρωσης που είναι ιδανικά. Πολύ σημαντικό όμως και το θέμα του κεράσματος, φαγητά και ποτά, για τα οποία μπορούμε να έχουμε φροντίσει είτε με αγορά εκ των προτέρων είτε και με παραγγελία-παράδοση στο χώρο του πάρτι. Τα παιδιά πιστέψτε με το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν, και εμείς να νιώθουμε ασφαλής και να τα καμαρώνουμε.

Και αφού επιλέξουμε το χώρο πάμε στο ποιους καλούμε. Ένα ανοιχτό περιβάλλον βοηθά στο να αυξήσουμε λίγο τους καλεσμένους μας από ότι να είχαμε την επιλογή ενός κλειστού και μικρότερου χώρου. Καλό είναι να μην αναμίξουμε φίλους πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων ώστε να υπάρχει και «καλύτερη χημεία» μεταξύ των παιδιών. Για παράδειγμα με τους συμμαθητές της τάξης που είναι όλη μέρα στο σχολείο, αφενός γνωρίζονται αρκετά καλά και αφετέρου δεδομένων των συχνών σελφ τεστ, έχουμε περισσότερες πιθανότητες τα μικρά μας να είναι ασφαλή.

Για να νιώθουμε ακόμα πιο ήρεμα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους καλεσμένους μικρούς και μεγάλους, να κάνουμε όλοι ένα σελφ τέστ ώστε να μην υπάρξει κανένα αίσθημα ανασφάλειας. Παράλληλα εννοείται ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να φορά τη μάσκα του για να νιώθει περισσότερο άνετα και προστατευμένος. Η φροντίδα του εαυτού μας και αυτών που αγαπάμε είναι αδιαπραγμάτευτη και κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε για να νιώσουμε ασφαλής, γι’αυτό και θα πρέπει όλοι να δείχνουμε το ανάλογο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού για την υγεία όλων.

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι τα καλά μας, που μας έχουν λύψει τόσο πολύ και ας διασκεδάσουμε με προσοχή!!!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: